Er zijn zo van die gewoontes die goed zijn om te onderhouden en de kickoff van het belgisch kampioenschap Air Guitar in Luik organiseren is er zo één van. De préselectie in Luik doet ons alvast het beste vermoeden voor een uitzonderlijk seizoen 2012. Het was vorige zaterdag heel moeilijk om zich een weg te banen door de Farwest, de zaal puilde uit van de toeschouwers én de kandidaten die een gooi deden naar lokaal heldendom.
22 deelnemers betraden het podium om het beste van zichzelf te geven; na beoordeling van de jury kwalificeerden deze 5 toptalenten zich voor de laatste ronde : de wervelwind “GreenTag” uit Lille, “Mosheur Man” die reeds vorig jaar deelnam, “Skinny Slashy” met de veel te korte T-shirt, “Serj Obdarchkan” winnaar in 2011 en “Tatidoudrey”, dé grote verassing van de avond.
Tijdens deze improvisatieronde, was het de zelfverklaarde ‘Prince de Walifornie’ , geboren en getogen in Los Angeliège, Serj Obdarchkan die het met fotofinish haalde van de indrukwekkende “Tatidoudrey” die overgelukkig was met haar tweede plaats. We hopen haar in ieder geval terug te zien op een van de volgende voorrondes van ons kampioenschap. Het podium werd vervolledigd met Mosheur Man die net zoals vorig jaar ‘zijn’ plaats opeist.
Het Jägermeister Belgisch kampioenschap Air Guitar begint op deze fantastische wijze haar belgische tour en nodigt u op donderdag 8 maart uit in café Délirium in brussel om te zien hoe “Miss Issipy” haar titel uit 2011 zal verdedigen!!